Friday, April 25, 2014

Omega Guard Shaklee Bantu anak anda memiliki IQ cemerlang dan tinggi

Wahh..bukan sembarangan supplement ni..

saya yang baca dan tahu pasal Omega guard Shaklee ni..x sabar nak tunggu my Safrina umur 1 tahun sebab nak bagi semua kebaikan Omega Guard ni..anda di luar sana pulak cmne?

ibu bapa mana yang xnak anak-anak mereka cemerlang dalam pelajaran, dunia dan akhirat..
kan?

jom kita cedikut apa yang omega guard dapat pertingkatkan IQ anak-anak kita..Apa Kandungan Omega Guard ni?

Omega Guard minyak ikan yang terbaik di dunia, kerana mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi iaitu antaranya EPA (Asid Eikosapentanoik) dan DHA (Asid Dokosaheksanoik). EPA berperanan untuk menyihatkan jantung dan sendi dan DHA pula penting dalam fungsi-fungsi otak. EPA dan DHA tidak dihasilkan dalam tubuh manusia, ia hanya boleh ditemui dalam ikan laut dalam.

Jika anda memerhati kebanyakkan iklan susu formula menekankan kelebihan produk tersebut yang kaya dengan DHA dan EPA. Mengapa? Ini adalah kerana DHA dan EPA membantu dalam perkembangan otak anak anda serta kesihatan retina matanya.

Menurut kajian yang dilakukan selama lebih 30 tahun oleh Dr. Bruce Holub iaitu Professor Emeritus of Nutritional Science dari University of Guelph, Canada, DHA dan EPA sangat penting untuk mengoptimakan fungsi saraf otak dan mata (menyumbang kepada tingkat keupayaan belajar dan perkembangan mental) untuk kebolehan berfikir, melihat dan juga mendengar dengan jelas. Pengambilan DHA dan EPA yang mencukupi juga dapat mengelak dan mengawal penyakit jantung (cardiovascular disease) dan juga penyakit-penyakit kronik yang berhubungkait dengan jantung.Kanak-kanak di usia awal memerlukan kesemua nutrien dalam piramid makanan untuk melengkapkan pertumbuhan dan perkembangan yang optimum. 

Walau bagaimanapun, pemilihan makanan yang kurang berlemak, berkolestrol dikawal sepenuhnya oleh kebanyakkan ibu bapa. Sebenarnya terdapat beberapa jenis lemak yang diperlukan oleh kanak-kanak untuk membentuk tubuh badan yang sihat dan minda yang cerdas.

perkembangan saraf


 Untuk mendapatkan kesihatan yang baik, anak memerlukan kandungan lemak seperti linoleik asid dan alpha - linolenik asid yang juga dikenali sebagai asid lemak perlu.

 Asid lemak perlu adalah sejenis lemak yang perlu diambil dari makanan. 

Hal ini kerana, badan manusia tidak mampu untuk menghasilkannya sendiri. Kedua-dua kandungan ini boleh di dapati daripada lemak sayuran serta produk tenusu seperti susu. Alpha - linolenik asid akan ditukarkan kepada Omega - 3 yang juga amat penting dalam membantu otak kita berfungsi secara normal. 

Pilih la supplement yang memberi kesan yang baik untuk jangka yang panjang..semestinya SHAKLEE vitamin terbaik untuk dikongsi bersama kerana sememangnya ianya berbeza..

selamat..berkesan..semulajadi..
 
  kebaikan untuk dikongsi bersama


pls2,jgn SEGAN jgn MALU..saya sedia membantu anda..
khidmat konsultansi berterusan secara PERCUMA..

pm/contact : FB NIK ANNA OTHMAN 

Sid : 1092200

phone/sms/whatsApp:013-5265534

fanpage : LIKE Vitamin4Life

Email : nikshahana@gmail.com 

 


COD : Kota bharu.kubang kerian.bachok.peringat.kok lanasKLIK sini jika xnak MENYESAL