Wednesday, April 2, 2014

pengalaman aku dan SHAKLEE..awesome!

sebenarnya nk share secara detail..nk habaq mai..cmne terpikat dengan bisnes SHAKLEE yang awesome..sebab satu nya adalah produk dia..ok2..cekidut~



Sebenarnya,agak terlambat juga join bisnes Shaklee ni..masa awal2 mengandung dlu, ada member suggest utk makan vit Shaklee..set bersalin pon ada d tawarkan..tapi masa tu agak dan sangat DEGIL..xnk..sebab takut baby besar masa keluar nnt....mitos saje ini tau..=.=

pada masa yang sama..ada sorang ofismate..skrg ex ofismate yang makan vit Shaklee..mse tu aku tgh mengandung..dia makan mse ngandung vit shaklee sebab tekak dia x leh nk telan ubat klinik kerajaan..oleh sbb aku blh je makan vitamin Klinik Kerajaan..jadi x bersungguh sgt nk tahu...T_T..nyesal nyeee...HB ok mse tu..x naik x turun..cuma msk ke trimester ke 2..hb turun rendah..

tetapi..mmg de terbuka hati nk beli set berpantang..ex ofismate bgtau dia blh tlg belikan..sbb dia pon makan sendiri even jadi ahli...aku pon mcm agak2 busy mse tu..x layann sangatt..lagipon x thu nk cri n combine kn vit2 tu jd set..mse tu x knal distibutor shaklee..x ingat langsung kawan yg suggest dlu..sebab aku dh hidden sume cerita dia..hahah..KEJAMM..hhuuuhu...

sampai la terberanak.. x terbeli langsung set berpantang shaklee..RUGI..MENYESAL...T_T

 


masa dalam pantang makan ubat klinik Pancho yg sgt femes d kota bharu ni..my hubby beli RM200 lbh jgak harga ubatnya utk 1 bulan guna..masuk la ke dalam tekak/tubuh ni ubat-ubatan klinikal..plus beli set pantang ala2 org kampung..ada maajun, manjakani,ubat akar2 kayu..ntah ape2 lagi..tapi aku xmkn pon..dalam rm200 lebih..nk SIHAT punya pasaii kn..berhabis xpe..anak kuning sampai ke hr 11..iaitu selagi tali pusat x luruh..kuning pon ssh nk heal..mungkin sbb aku makan ubat klinikal..huhu..g hospital bagai..sian my baby kena cucuk tapak kaki utk recheck darah..maafkan mama sayang..huhu

one day..lps hbh pantang..darah nifas x kering lagi..until 50 hari..mcm dah xde..so, mandi wajib n solat seperti biasa..entah macam mana..hari 52,53 g2..SAKIT d ari2..Kenapa ini berlaku...bgtau kat mak..ok, cuba bertungku..dengan ikhtiar sendiri..n tetiba rasa nk makan ubat orang kampung..'cuci darah'..mnthu kot2 ada darah nifas yang tersumbat...hari ke 55 g2..kuar darah banyaak sgt..tapi darah jernih..bukan pekat likat mcm darah nifas sebelum ni..T_T

agak2 dalam kepala otak sendiri..Darah haid kot..tapi kenapa berbau lain...ermm...x mcm biasa darah haid..alhamduilah hari ke 60..darah dh xde..n kering..n mandi wajib..nsb baik ke 60..klo dh terlebih parah..**mungkin sebab makan ubat-ubatan ini yang jadi x berape normal n sakit kat ari2..T_T


sekadar gambar hiasan


*******************************************************************************************

X tahu kenapa..tetiba lepas berpantang..dan terjumpa testimoni ni..terus nk g beli produk terhangat n terlariss..ingat nk g cari je kat FARMASI..malangnya xde..aii..malas bebenor nk order on9..TAKUTT sgtt dengan charge postage..hahaha..kedekut..=.=

tetiba blog walking d blog ni..banyak info pasal produk Shaklee...n offcos barang baik yang aku nak tu ada..di sini

d sebabkan aku ni terus resign / berhenti kerja lepas bersalin..nekad nk try bisness on9.

ada la try post status..psl ini itu..psl produk yang aku nk jual..tapi xdpt sambutan..memang dh jangka..hahaha

so, proceed Shaklee suppliment..x sangka dengan ramai distributor nya..iklan nya..REZEKI Safrina, my baby ada..kadang2 x terpiki dari mana datang nya customer2 ni..alhamdulilah..sebab dh banyak yang share..testimoni,,jadi x susah pon nk jual..DUIT bukan no 1, yang penting kesihatan d utamakan..aku makan..kongsi cerita..kongsi kebaikan..

sambil makan produk ni, sambil share kebaikan nya..n agak menyesal sbb x cuba awal2 produk 100% organik, semulajadi untuk badan kita..RUGI..RUGI..RUGI...regret sgt..Kenapa x ambik set berpantang shaklee??huwaa..

adik ipar ada pelawa ESP yang dia punye..hahaha..BANTAI org punya..ok gak..mmg memula try..dh jatuh hati..jatuh cinta..

******************************************************************************************************

tapi..alhamdulilah..sebelum terlambat jauh..aku daftar jadi ahli..independent distributor shaklee..s.ID..1092200..tarikh keramat 23.12.2013..entry cni. 




..tapi yang PASTI sebab nk beli ESP soya protein..=))



niat nk bg fully BF pada anak yang lahir 29hb 8 2013...INSYAALLAH moga tercapai..aminn

pengalaman pertama bersama Shaklee:rujuk sini..


jom ikuti pengalaman yang awesome ini dengan mendaftar sebagai ahli..serius anda x rugi..silap hari bulan kalo kena dengan gayanya dapat cash bonus SHAKLEE bagi..free2 je..

BANYAK penjimatan untuk ahli yang mendaftar..whatsAPP: 013-5265534 dan emailkan pon boleh : nikshahana.gmail.com

kita cerita details..

3 comments:

aniq anarqi said...

Salam puan..bokeh tak saya nk mtk tlg belikn ubt bsalin caeser di klinik pancho..sy akan bnk in duit ny puan

nik anna said...

aniq anarqi ~ w'slm w.r.t..pls sms/whatsapp saya 013-5265534...details..saya boleh tolong belikan..

Dara Bidadari said...

salam sis...blogwalking... nice entry... :)