Sunday, April 27, 2014

Cara Makan set bajet kurus Shaklee ALFALFA DAN LECITHIN

salam..silent readers dan kawan2 blogger..

saya pernah berjanji untuk menguraikan cara makan yang betul set bajet kurus Alfalfa dengan Lecithin...Dan saya kerap kali diutara kan..

"kak, x berkesan pun dengan saya?.".

"sis, set bajet ni x turun kn berat badan pon tapi rasa nya tahap kesihatan makin baik.."

"mak cik malas dah nak beli set ni kalo habis lepas ni sebab xde effect pon,"

ohh..biasa sangat saya mendengar rungutan adik2, kakak2, mak cik2..biasa nya saya akan bg jadual lost weight untuk aturkan cara makan dan diet yang sesuai..


http://nikshahana.blogspot.com
JADUAL LOST WEIGHT YANG SAYA SEDIAKAN..BANYAK NYA NAK KENA MINUM AIR..

hai...nak kurus cepat dengan set bajet bukan lah mustahil untuk LEMAK yang bertahun2 kita simpan kan..TAPI kena ada effort jgk tau..

kena exercise dan control makan..ni x, fast food je memanjang bile nak kurus..yang TERBAIK vitamin Shaklee ni bukan setakat kurus je dapat tapi banyak faedah kesihatan lain..T_T

ok2..kita tengok satu2 cmne cara makan yang betoi..

Jika dilihat pada botol Alfalfa Complex, jumlah maksima yang diperlukan ialah 10 biji Alfalfa setiap hari. Namun ingat air kosong yang perlu minum pun mesti banyak


Kenapa perlu minum air yang banyak?

Ada pengguna yang mengadu pening kepala (tekanan darah meningkat) selepas mengambil Alfalfa, ketahuilah bahawa air berperanan penting bagi melancarkan pembuangan toksin dari badan dan membolehkan penyerapan nutrien secara optimum daripada vitamin oleh badan. 

Alfalfa Complex mengandungi Vitamin K. Bermakna ia akan menyebabkan kepekatan darah kita meningkat. Maka pengambilan air kosong yang banyak sangat disarankan.

Asasnya, minum 1 liter air kosong bagi setiap 25kg berat badan. Andai berat badan 75kg, minum air kosong sebanyak 3 liter sehari.

Usah panik atau putus asa. Dah ramai yang berjaya mendapatkan bentuk badan yang baik selepas mengamalkan set asas kuruskan badan Shaklee ini.

 


http://nikshahana.blogspot.com




BILA WAKTU SESUAI AMBIL ALFALFA DAN LECITHIN?
Lepas makan tengahari:
  • 3-5 biji Alfalfa Complex
  • 3 biji Lecithin
Lepas makan malam:

  • 3-5 biji Alfalfa Complex
  • 3 biji Lecithin
Di peringkat awal pengambilan Alfalfa, cuba 3 biji dahulu. Bila dah biasa (1-2 minggu), ambil 5 biji.


KENAPA AMBIL SELEPAS MAKAN?

Kedua-dua makanan tambahan ini berfungsi sebagai detox. Lecithin mengecilkan lemak terapung di dalam badan dan Alfalfa Complex bertindak melawaskan perut. Maka, proses detox berjalan lancar selepas makan.


Jelas x kenapa perlu minum air yang banyak...?

seriusly nak kurus dengan cara yang cepat susah...yang penting kena NEKAD dan berusaha untuk hapus kan lemak2 yang lama tersimpan tu.

SET KURUS BAJET: Alfalfa + Lecithin

Kalau anda benar-benar nak bajet, boleh cuba Alfalfa + Lecithin. Kalau retail price lebih kurang dalam RM100 sahaja. Untuk kegunaan 2 hingga 3 bulan atau lebih, bergantung kepada penggunaan masing-masing. Satu botol Alfalfa saiz kecil mengandungi 330 pil tablet manakala Lecithin mengandungi 180 kapsul.

Testimoni yang berjaya dengan SET BAJET SLIMMING

 Pilih la supplement yang memberi kesan yang baik untuk jangka yang panjang..semestinya SHAKLEE vitamin terbaik untuk dikongsi bersama kerana sememangnya ianya berbeza..

selamat..berkesan..semulajadi..
 

  kebaikan untuk dikongsi bersama


pls2,jgn SEGAN jgn MALU..saya sedia membantu anda..


NAK DAPAT SET BAJET KURUS DARI SHAKLEE..

KLIK LINK DI SINI YE..


khidmat konsultansi berterusan secara PERCUMA..





pm/contact : FB NIK ANNA OTHMAN 

Sid : 1092200

phone/sms/whatsApp:013-5265534

fanpage : LIKE Vitamin4Life

Email : nikshahana@gmail.com 

 


COD : Kota bharu.kubang kerian.bachok.peringat.kok lanas






KLIK sini jika xnak MENYESAL
 


 
 

18 comments:

Anonymous said...

Alfalfa boleh telan tak skli dgan lecithin ?

nik anna said...

anonymous ~ boleh ambik sekali alfalfa dgn lecithin..xde masalah..=)

shazwani said...

Salam,my sister consume alfalfa..lepas tu habis naik gatal2 satu badan..kenapa ya?

nik anna said...

sis shazwani ~ Dah berapa lama ambil..?kalau baru ambil..biasanya in 2 weeks healing crysis sis..alfalfa ni buang toksin dari badan..teruskan pengambilan alfalfa..selepas reda healing crysis, automatic hilang gatal2 tu..

shazwani said...

Dia ambil dah sebulan..mula2 sy ckp healing crisis jgk..tp tgk makin lm mkin menjadi..mgkn ke dia alergik alfalfa?

nik anna said...

sis Shazwani ~ jika sebulan telah mengambil alfalfa dan masih mengalami masalah kegatalan yang makin serius..berkemungkinan kakak sis mempunyai alergic kepada herba/kandungan alfalfa..minta dia stop ambil dan jika masih berterusan masalah ini sila rujuk doktor kemungkinan gatal ni berpunca sumber lain bukan alfalfa..hrp penjelasan ini jelas ye sis.

Anonymous said...

Kalau nak ambil omega dan alfalfa mcm mana? Berapa biji perlu diambil?

nik anna said...

Anonymous~ alfalfa tu dose pengambilan sama dengan dalam entry saya tu..omega boleh diambil selepas makan tgh hr..2 biji sehari..kalau diambil sebelum makan ianya berfungsi menyekat selera makan.jika diambil selepas makan, fungsinya membakar kalori..depend

Anonymous said...

Baru nak try herblax and alfalfa.. boleh trangkan cara makan?

Norazam Bin Keling said...

Alfalfa ni boleh ke untk sehtkan kulit? Dn boleh ke dmakan untuk kaum remaja? Ada effect tk??

Anonymous said...

Hello..wktu lunch tu pkul brape ye

Diana said...

Terima kasih. Info yang mudah untuk difahami :)

Anonymous said...

Boleh x kalau nak makan lecithin je?waktu bila nak makan,berapa biji sehari.jadual sama je ke?apa kebaikan lecithin ni.boleh x buat muka jadi cantik.boleh hilangkan jerawat ke?

nik anna said...

Anonymous ~ awak boleh rujuk kat entry ni ya..pasal lecithin tu ..tq singgah sini.. http://nikshahana.blogspot.com/2014/10/13-fungsi-sebenar-lecithin-shaklee.html

nik anna said...

Anonymous ~ awak boleh rujuk kat entry ni ya..pasal lecithin tu ..tq singgah sini.. http://nikshahana.blogspot.com/2014/10/13-fungsi-sebenar-lecithin-shaklee.html

Anonymous said...

asalam sis nk tnya blh ke mkn alfalfa lecithin n ostematrix ni sekli ye....?????????

nik anna said...

w'slm wrt..pls rujuk distributor yang jual ya..tq

marygloria chell bilong edward said...

KALAU AMBIK LECITHIN SAHAJA MACAMMANA ADAKAH IA MASIH BERKESAN ATAU MESTI AMBIL ALFAHFA OMEGA ?