Sunday, September 7, 2014

CARA PENGAMBILAN OMEGA GUARD SHAKLEE KETIKA HAMIL

Salam semua follower dan silent readers...tenkiu2 sudi singgah sini...

hari ni nak kongsi kan cara pengambilan OMEGA Guard Shaklee bagi wanita hamil..

pernah x dengar ada orang bagitahu, "Omega Guard ni memang sangat sesuai diambil ketika hamil tetapi AWAS boleh menyebabkan pendarahan ketika bersalin"..

jeng..jeng..jeng...

jangan cuak ye ibu2 di luar sana..saya betulkan fahaman dan perasaan ragu2 anda..lepas ni MESTI ambil tahu dan sila dapatkan konsultansi yang jelas..

meh nak cete details..FAKTA tentang Omega Guard memang ada sifat mencairkan darah. Ini bermaksud ia menghalang pembekuan darah (blood clot) terutama bagi mereka yang ada masalah darah cepat beku. Selain itu, ia bertindak melancarkan perjalanan darah bagi pesakit darah tinggi.



Boleh ke wanita hamil makan Omega Guard Shaklee?

Sudah tentu boleh malah sangat di galakkan!! Antara kebaikan makan minyak ikan seperti Omega Guard ini kepada ibu hamil (dan menyusu) ialah:

1. EPA menyokong organ seperti jantung, sistem imun dan tindakbalas inflammatory.

2. DHA menyokong pertumbuhan otak, mata dan sistem saraf pusat yang mana sangatlah penting wanita hamil dan ibu menyusu

3. Membantu keseimbangan hormon seperti prostaglandins yang penting untuk semua fungsi tubuh

4. Penting untuk perkembangan visual dan kognitif bayi

5. Kurangkan risiko alergi pada bayi

6. Mencegah kelahiran pra-matang

7. Mengurangkan risiko pre-eclampsia

8. Mencegah kemurungan, depresi, dan post-partum mood disorder (meroyan)

Oleh sebab kepentingannya inilah ibu-ibu sangat di galakkan mengambil sebiji kapsul Omega Guard setiap hari. Lagipun Omega-3 tidak dapat disintesis oleh tubuh manusia. Ia perlu di dapati daripada pemakanan.


mudah bukan..1 biji je sehari..



Habis, bagaimana ia boleh sebabkan pendarahan??

Seperti yang telah diberitahu di atas, Omega Guard mempunyai sifat mencairkan darah. Ibu - ibu yang mengambil Omega Guard dinasihatkan memberhentikan pengambilan sebaik sahaja memasuki minggu ke 2-3 sebelum tarikh dijangka bersalin.

Disini pentingnya ibu mendapat konsultasi yang betul apabila ingin mengambil sebarang suplemen.

Omega Guard Shaklee hanya sesuai apabila usia kandungan memasuki trimester ke-2 dan ke-3 sahaja! Iaitu mulai bulan ke 4 hingga ke 8 kehamilan.

Lagi best ambil Omega Guard ni semasa mengandung ialah, ia membantu mengurangkan risiko darah tinggi dan kencing manis yang kerap menyerang ibu hamil.

Omega Guard Shaklee sememangnya disukai ramai. Saya sendiri mengambil Omega Guard dan saya turut berkongsi dengan suami dan anak saya.




so, cmna..jelas x penjelasan yang saya berikan..=.=



Sebotol Omega Guard (90tabs)- RM149. (1 biji sehari -tahan sehingga 3 bulan!)
 
jika ibu2 hamil yang masih lagi berasa was2 atau tidak yakin pengambilan omega guard shaklee ketika hamil..hubungi saya untuk segera bertanya tentang kemuskilan anda..

alangkah rugii nya jika semua kebaikan daripada Omega guard kita abaikan tanpa consume nya..

hubungi saya ye;

pls2,jgn SEGAN jgn MALU..saya sedia membantu anda..



khidmat konsultansi berterusan secara PERCUMA..





pm/contact : FB NIK ANNA OTHMAN


Sid : 1092200 

phone/sms/whatsApp:013-5265534


fanpage : LIKE Vitamin4Life


Email : nikshahana@gmail.com 
 



COD : Kota bharu.kubang kerian.pengkalan chepa.bachok.peringat.kok lanas.wakaf che yeh

2 comments:

Dila said...

Hooo baguslah kan untuk yang ada darah tinggi

Dr Akbar Abdullah said...


Info yang menarik mengenai minyak ikan Omega-3. Memang pengambilan minyak ikan Omega-3 banyak mendatangkan manfaat kesihatan. Namun pengambilan minyak ikan Omega-3 boleh juga mendatangkan kemudaratan sekiranya ianya diambil dalam dos yang berlebihan. Antaranya ialah ia boleh mendatangkan 'reversal effect' iaitu sistem imunisasi badan yang sepatutnya menjadi lebih kuat dengan pengambilannya akan menjadi lemah. Akibatnya seseorang itu akan mudah mendapat penyakit berjangkit dan penyakit kronik seperti kanser dan sebagainya. Selain itu, kesan terlebih dos minyak ikan Omega-3 juga ialah darah kita akan menjadi terlalu cair lalu meningkatkan risiko perdarahan luaran dan dalaman.