Friday, September 5, 2014

FUNGSI OMEGA GUARD SHAKLEE DAN CARA PENGAMBILANNYA UNTUK KURUS

Salam...

ehh..betul ke Omega guard Shaklee boleh diambil untuk kurus...

FAKTA yang selalu anda pegang..Omega guard kan pati minyak ikan untuk bekalkan Omega 3 untuk otak..haaa~..betul x?

meh nak cete..cmne omega guard shaklee dapat membantu anda untuk kurus..JANGAN x percaya kuasa minyak ikan ini..
Ok, pertama sekali untuk turunkan berat badan, banyak perkara kita perlu pertimbangkan. Antaranya jumlah kalori keluar masuk, pengambilan air kosong, senaman, metabolisme tubuh sendiri, healing crisis dan disiplin diri.

Selalunya, apabila seseorang mengambil suplemen, mindset mereka akan 'bergantung 100%' kepada suplemen untuk kurus dan mengabaikan faktor-faktor yang lain.


Supplement bukan ubat magic untuk jadi KURUS ya!
Berbalik kepada isu asal, kenapa makan Omega Guard Shaklee boleh kurus kan badan anda...

ni lah fungsi Omega Guard shaklee serta kaitan nya untuk anda kurus..Omega Guard (minyak ikan) juga mengandungi kalori. Satu hidangan Omega Guard (3 kapsul) hanya mengandungi 990mg asid lemak Omega 3. Metabolisme 1gram lemak akan menghasilkan 9 kalori dan jika kita mengambil dos Omega 3 metabolisme tubuh akan menghasilkan sekitar 4.5 kalori sehari.  Ini signifikan dengan jumlah pengambilan kalori harian kita.

Oleh kerana Omega Guard berasal daripada lemak, maka terdapat komponen lemak lain juga selain Omega 3. Jadi, satu hidangan Omega Guard berkemungkinan mengandungi sehingga 23- 27 kalori.

Apabila kita mengambil suplemen contohnya Omega 3 atau Lecithin, tidak bermakna keluar masuk kalori boleh di abaikan. Adalah baiknya kita mengikut 'portion' hidangan contohnya dalam rajah My Plate di bawah.


see..DIET yang perlu diikuti dalam pemilihan jumlah sayur, protein
Perhatikan kumpulan sayur dan buah-buahan seelok-eloknya separuh pinggan!

Selain mengambil suplemen seperti Omega Guard dan Lecithin, senaman juga tidak boleh diabaikan. Jadikan senaman satu rutin harian supaya tubuh akan sentiasa membakar kalori secara tetap. Adalah salah sekiranya kita cuma melakukan senaman 'keras' tetapi cuma seminggu sekali apalagi cuma sebulan sekali atau setahun sekali.

Pengambilan air kosong mencukupi juga sangat penting. Sukat air kosong sekurang-kurangnya 8 gelas sehari atau 1liter per 25kg berat badan. Air kosong membantu kita membakar kalori lebih cepat lagipun ia mengandungi 0 kalori..

Suplemen Omega 3 telah terbukti amat membantu dalam penurunan berat badan selain mempunyai kebaikan meningkatkan tahap kesihatan. Omega 3 membantu mengurangkan risiko serangan jantung, rheumatoid athtritis, pembengkakan, Alzheimer, diabetes dan pelbagai masalah kesihatan.


 BAGAIMANA OMEGA GUARD SHAKLEE bekerja untuk membantu anda untuk KURUS?
  • Omega boleh mengurangkan rasa lapar. Pengambilan Omega-3 asid lemak boleh memberi rasa kenyang, dengan itu mengurangkan pengambilan kalori dan membantu dalam penurunan berat badan. Minyak ikan dapat mengawal pembebasan bahan kimia yang dipanggil serotonin. Serotonin membantu mengawal selera makan dan mood anda.
 
  • Omega 3 berfungsi mengurangkan paras insulin anda sepanjang hari. Apabila paras insulin yang tinggi, anda tidak boleh menggunakan lemak untuk pembakaran tenaga. Apabila paras insulin yang tinggi, tahap HGH anda adalah rendah. Omega 3 membantu memastikan paras HGH tinggi dan insulin pula rendah. Memastikan tahap insulin yang stabil adalah kunci utama dalam mengelakkan dewasa kencing manis. Minyak ikan juga secara langsung meningkatkan pengoksidaan lemak dalam sel-sel lemak.
nak kurus ni bukan semata2 bergantung kepada supplement semata2..pertimbangkan faktor yang membantu anda kekal langsing..

CARA PENGAMBILAN OMEGA GUARD SHAKLEE untuk kurus : pengambilan 3 biji omega guard sehari yang disertai bersama dengan exercise membantu mempercepatkan pembakaran lemak dalam badan. Adalah dipercayai bahawa minyak omega 3 meningkatkan aliran darah ke otot-otot semasa exercise dan membantu untuk merangsang enzim yang mengangkut lemak di mana ia boleh digunakan untuk tenaga.

Untuk pertanyaan atau pembelian Omega Guard Shaklee, Set Kurus Shaklee berserta konsultasi eksklusif percuma, hubungi:


pls2,jgn SEGAN jgn MALU..saya sedia membantu anda..khidmat konsultansi berterusan secara PERCUMA..
pm/contact : FB NIK ANNA OTHMAN

Sid : 1092200 
phone/sms/whatsApp:013-5265534

fanpage : LIKE Vitamin4Life

Email : nikshahana@gmail.com 
 


COD : Kota bharu.kubang kerian.pengkalan chepa.bachok.peringat.kok lanas.wakaf che yeh


 
http://nikshahana.blogspot.com/2014/04/peluang-suri-rumah-jana-pendapatan-45.html
KLIK PIC UNTUK TIDAK MENYESAL