Thursday, June 5, 2014

Kepentingan Zinc Complex kepada ibu hamil

beberapa hari lepas ada sumone/anonymous yang meninggalkan komen di ruangan komen blog comel saya ni..oppss..perasan sudaahhh..=p..

'beliau menanya kan keperluan Zinc Complex di awal kehamilan?boleh kah diambil wanita hamil di awal trimester..'

nampak simple je soalan nya..harap dia baca apa yang saya balas..ok..bagi menyenangkan mereka yang hamil dan masih samar2 tentang keperluan zinc Complex ni..

saya buatkan satu entry khas untuk anda..

lepas ni..jangan anggap zinc complex ni hanya untuk kesuburan lelaki sahaja tau..

Ibu hamil memang patut ambil ni..cekidut~~Menurut kajian, zinc sangat memainkan peranan dalam membentuk kekuatan janin bagi ibu hamil. Kekurangan zinc pada kanak-kanak pula anak menyebabkan kebantutan dan terlambatnya kematangan kerana zinc memainkan peranan penting dalam proses tumbesaran kanak-kanak.

Ibu hamil kekurangan zinc dapat menyebabkan terganggunya perkembangan fizikal dan intelektual janin. Bagi ibu hamil yang mengamalkan pengambilan zinc 15mg sehari, janinnya akan menunjukkan perkembangan fungsi hati serta motorik yang baik, janin akan lebih aktif berbanding dengan ibu hamil yang tidak mengambil zinc secara betul.

Zinc bertindak balas sebagai neurotransmitter yang berperanan dalam proses kematangan sel serta dalam pertumbuhan awal kehidupan janin serta perkembangan saraf dan kecerdasan mereka pada masa akan datang.
Secara ringkas nya Fungsi dan Kebaikan Zinc:

  • membaiki fungsi otak
  • menguatkan janin untuk ibu hamil
  • mencegah bayi jaundice dalam awal kelahiran
  • mengatasi lemah daya ingatan
  • mengatasi masalah prostat untuk lelaki
  • sangat baik untuk percepatkan proses penyembuhan lukasangat2 mudah nak amalkan vitamin Zinc Complex....bangun tido, telan 1 biji..PASTIKAN perut kosong..jika anda tidak mampu untuk menelan sebelum makan pe2..ambil selepas 2 jam lepas makan..

Pilih la supplement yang memberi kesan yang baik untuk jangka yang panjang..semestinya SHAKLEE vitamin terbaik untuk dikongsi bersama kerana sememangnya ianya berbeza..

selamat..berkesan..semulajadi..
 


  kebaikan untuk dikongsi bersama

pls2,jgn SEGAN jgn MALU..saya sedia membantu anda..khidmat konsultansi berterusan secara PERCUMA..
 
psst: PROMOSI JUN ini adalah Vitamin E..X teringin ke uols nak cantikkan kulit sebelum raya..teruih whatsApp 013-5265534..

pm/contact : FB NIK ANNA OTHMAN 


Sid : 1092200 
 

phone/sms/whatsApp:013-5265534


fanpage : LIKE Vitamin4Life


Email : nikshahana@gmail.com  COD : Kota bharu.kubang kerian.pengkalan chepa.bachok.peringat.kok lanas

KLIK sini jika xnak MENYESAL

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.