Thursday, January 23, 2014

Rambut gugur selepas bersalin?

normal ke rambut gugur selepas bersalin?
kadang2 berlaku sebab anak kecil ni suka main air liur..ermm

cmne nk rawat?...dah sakit hati sebab dah try macam2 shampoo?
bertambah stress, makin banyak la rambut jatuh..alahaiii..

AWAS..kalo rambut anda gugur 50-100 helai sehari..anda berkemungkinan besar akan berhadapan dengan risiko untuk BOTAK..tahap keguguran serius.Sebenarnya rawatan melalui shampoo tidak menjamin keberkesanan nya..kerana pertumbuhan rambut amat berkait rapat dengan hormon serta organ dalaman kita.Dengan SHAKLEE anda pasti teruja dengan keberkesanannya:

Ibu-ibu di luar sana yang mengalami masalah keguguran rambut, jangan bimbang dengan rawatan/suppliment semulajadi ini akan menyelesaikan masalah anda.

INI SET RAWATAN SALON RAMBUT ANDA..
Rambut gugur akibat:

1)Hormon yang tidak seimbang terutama selepas melahirkan
2)Kurang rehat/mengalami stress
3)Penjagaan rambut yang tidak tepat
4)Kekurangan vitamin yg dperlukan oleh rambut spt zink & multivitamin
5)Penggunaan syampoo yg banyak bahan kimia3 vitamin utama adalah:

~ESP : ESP adalah serbuk protien. Kekurangan protien menyebabkan pertumbuhan rambut menjadi perlahan. Pastikan bahawa anda makan cukup protein agar rambut anda tumbuh lebih cepat dan sihat.

~Bcomplex: Salah satu punca rambut gugur adalah disebabkan tekanan emosi. Bcomplex adalah vitamin anti stress yang membantu untuk memberi perasaan tenang. Kandungan utama vitamin B3 adalah berguna untuk membaiki aliran darah pada kulit kepala, vitamain B6 pulak untuk mengelakkan rambut dari gugur. Vitamin B12 juga memainkan peranan untuk elak rambut gugur. kesimpulannya kelebihan bcomplex sangat banyak untuk masalah rambut gugur.

~Zinc: Diet yang kurang zink boleh membawa kepada kelemahan sistem imun yang boleh menyebabkan keguguran rambut. Zink boleh memainkan peranan yang penting dalam modulation paras testosteron pada lelaki normal.Apabila hormon seimbang maka risiko kehilangan rambut boleh dikurangkan. Zink boleh menguatkan folikel rambut anda dan boleh membantu mencegah beberapa jenis keguguran rambut.

Dan shampoo untuk mengatasi masalah rambut adalah Revitilizing Shampoo. Istimewanya shampoo ni ia adalah bebas paraben, bebas SLS.
info credit: storyofhealth
UNTUK ibu2 di luar sana..anda pasti tiada yang lebih berharga, jika rambut x gugur lagi..ehee

 

[testimoni ibu-ibu] segera rawat keguguran rambut anda..saya menawarkan harga yang terbaik dan menjimatkan...jika nak harga yang murah anda boleh pergi ke mana2 branch Shaklee berdekatan anda dan guna ID saya 1092200 untuk dapatkan harga ahli..Bertindak sekarang dan hasilnya kemudian..JANGAN bertindak KEMUDIAN kerana rambut anda semakin nipis..T_T

kebaikan untuk dikongsi bersama.


pls2,jgn SEGAN jgn MALU..saya sedia membantu anda..


khidmat konsultansi berterusan secara PERCUMA..


pm/contact : FB NIK ANNA OTHMAN 
id                :1092200

phone/sms/whatsApp:013-5265534

fanpage : LIKE Vitamin4Life
Email : nikshahana@gmail.com  
 
 
COD : Kota bharu.kubang kerian.bachok.peringat.kok lanas