Tuesday, November 11, 2014

Warna Air Kencing/Urin Petanda Sihat atau Buah Pinggang Kita Rosak??

semalam..saya terima whatsapp daripada seorang hamba ALLAH ni..

"kak, saya baru berusia 25 tahun...tapi selalu kalau nak kencing..sakit dan berwarna sket..bukan warna darah..ke sebab saya ni selalu suka minum manis, berkafein.."..

 sape tak risau kan kalau warna air kencing tidak macam normal biasa..dah tu plak kalau ada yang berbau lain macam je...umur muda lagi..dan mula la kalau kita sendiri yang alami nya kan..tak kan nak buat tak tahu je...mesti kita fikir perkaitan nya dengan Buah Pinggang atau sistem ginjal kita MUNGKIN tengah menghadapi masalah..

sistem Ginjal kita


Secara umumnya buah pinggang atau ginjal adalah organ yang sangat penting kepada manusia. Tanpa buah pinggang, badan kita tak mampu nak proses darah dan air yang ada dalam badan kita.

Kita juga tak mampu nak keluarkan bahan-bahan sisa yang badan kita tak diperlukan. Kalau buah pinggang rosak, bayangkan sisa-sisa toksin tu duduk kekal dalam badan. Toksin yang sepatutnya keluar, elok je bermastautin sampai akhirnya tubuh kita lemah dan rosak keseluruhannya. Ngeri tak?

berbalik pada message tadi..secara jujur nya tidak dapat dipastikan sebab apa..yang tu kena rujuk doktor..apa yang nak saya kongsi kan..

Apabila rosak buah pinggang, antara penyakit yang boleh terjadi ialah batu karang. Sakit mencucuk di kawasan pinggang, sakit apabila nak kencing, badan lemah, sakit-sakit dibahagian kaki dari pinggang ke bawah adalah antara gejala dan permulaan kepada kerosakan buah pinggang.


Warna air kencing dan Gejala penyakit

Satu gejala yang boleh kita perhatikan ialah warna dan tekstur air kencing.
Buah pinggang sihat akan mengeluarkan air kencing yang jernih. Kekerapan membuang air pula tanda kita banyak mengambil minuman bersifat deuretik, banyak sisa berlebihan di dalam ginjal dan tanda kencing manis. 

Sakit semasa kencing tanda jangkitan pada salur kencing. Manakala kencing kotor sering dikaitkan dengan kurang pengambilan air kosong. 

Kencing berserbuk dan sakit pula tanda batu karang

Kencing berminyak tanda kita banyak mengambil makanan berminyak, dan terdapat sisa lemak berlebihan dalam ginjal.

Bagaimana pula dengan warna air kencing yang keruh atau berwarna kuning? Ini tindakbalas normal jika kita baru memulakan pengambilan dietary suplemen seperti B kompleks. Ini juga bermaksud tubuh sedang mengeluarkan toksin dan tubuh sedang mengawal selia.

menjaga buah pinggang anda dengan B complex shaklee


Kencing berdarah menunjukkan kita mengalami penyakit batu karang dan ginjal telah rosak!

Apabila kita mengambil suplemen, tanda-tanda inilah juga yang akan keluar dan ini di panggil healing process.

Apapun, jika mengalami perubahan pada air kencing atau mengesyaki buah pinggang bermasalah, segeralah dapatkan rawatan doktor.

Bersihkan toksin dan buah pinggang cara semulajadi, hubungi:

kebaikan untuk dikongsi bersama


pls2,jgn SEGAN jgn MALU..saya sedia membantu anda..


khidmat konsultansi berterusan secara PERCUMA..


pm/contact : FB NIK ANNA OTHMAN

phone/sms/whatsApp:013-5265534

fanpage : LIKE Vitamin4Life

Email : nikshahana@gmail.com 

COD : Kota bharu.kubang kerian.bachok.peringat.kok lanas