Tuesday, August 5, 2014

GLA COMPLEX MEMBANTU WANITA ATASI SIMPTOM DAN GEJALA MENOPOS
Holla....
sempena promosi...promosi hebat GLA bulan ni..nak share sket..

Tahu tak yang GLA ini sangat membantu dalam masalah menopos?

GLA adalah asid lemak Omega-6 yang sangat penting untuk tubuh lebih2 lagi seorang wanita. Apabila memasuki usia 40 tahun ke atas, sistem hormon semakin merosot yang mana akan menyebabkan banyak masalah kesihatan mula berlaku termasuk juga menopos bagi wanita.


Antara simptom yang paling ketara ialah:


- berat badan bertambah
- kulit semakin kering dan hilang keanjalan
- kulit berkedut
- kulit menipis
- kulit mudah mendapat ruam
- rambut semakin gugur
- kolesterol semakin bertambah
- lemak semakin tepu
- kekeringan faraj
- mudah letih

Simptom ini tentu amat menggusarkan hati seorang wanita. Jadi, bagaimana GLA complex membantu?

Antara fungsi utama GLA Complex ialah mengawal selia hormon estrogen dan testosteron. Semasa menopos, hormon estrogen turun secara mendadak. Pengambilan GLA complex membantu dalam penghasilan semula hormon estrogen. Selain itu hormon estrogen yang meningkat akan membantu pemulihan mood swing yang biasa berlaku dikalangan wanita menopos.


Bagi wanita yang mengalami menopos awal (pre-menopos) adalah sangat digalakkan mengambil GLA. Ini kerana GLA membantu melambatkan menopos dengan cara memperbaiki keadaan semasa seperti rasa panas (hot flushes), insomnia, ketidakhadaman dan depresi.

Pengambilan jangka panjang juga mampu melambatkan penuaan, mengetatkan kembali uterus, memberi tone kepada uterus dan kulit menjadi lebih lembap dan muda.

Wanita menopos yang kerap mengalami kepanasan dan timbul bintik ruam, ia boleh dikurangkan dengan GLA. GLA membantu memperbaiki inflamasi kulit seperti kulit kering, eczema, kegatalan, dan mengurangkan rasa sakit seperti bengkak sendi.

Pertambahan berat wanita menopos juga agak membimbangkan. Ini juga boleh ditangani dengan mengambil GLA complex.  GLA membantu menurunkan kadar kolesterol jahat LDL, meransang peredaran darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, dan mampu membantu menurunkan berat badan.

Semestinya GLA Complex adalah sangat disarankan untuk wanita berusia terutamanya yang bakal, dan sedang menghadapi menopos.


 berminat?


pls2,jgn SEGAN jgn MALU..saya sedia membantu anda..
khidmat konsultansi berterusan secara PERCUMA..


 

pm/contact : FB NIK ANNA OTHMAN 
Sid : 1092200 
phone/sms/whatsApp:013-5265534

fanpage : LIKE Vitamin4Life

Email : nikshahana@gmail.com  COD : Kota bharu.kubang kerian.pengkalan chepa.bachok.peringat.kok lanas


KLIK sini jika xnak MENYESAL

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.