Thursday, March 13, 2014

PERBEZAAN SOYA ESP SHAKLEE dengan SOYA LAIN

Keperluan ESP versus Keperluan Protein
Keperluan protein, jangan ada yang nak menidakkan nya..RUGI jika anda mengabaikan nya. Saya memilih Energizing Soy Protein ESP dari Shaklee..SUMBER PROTEIN untuk badan anda..tapi..Semua soya sama ke? Ada beza ke soya ESP Shaklee ngan soya biasa beli kat kedai? Ada beza ye kawan- kawan. Satu berkualiti tinggi, satu lagi tak pasti kualiti cemana. Apa beza Soya dalam ESP dan Soya di pasaran biasa? Kenapa Soya ESP Shaklee lebih berkualiti tinggi dan pastinya selamat di consume berbanding soya biasa?
 
SUMBER  :MAJALAH WANITA


Cara Pemprosesan
Tahukah korang, sesetengah soya di proses menggunakan alkohol. Cara ni menghilangkan isoflavine yang bermanfaat dan mencemarkan soya tu sendiri dgn alkohol - explains kenapa rumors cakap soya tak elok untuk kesihatan. Tapi Soya Shaklee dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavine genistin dan daidzin yang kritikal untuk membekalkan kita dengan keseluruhan manfaat soya.

Soya bukan tak elok, cara proses tu yg buat dia jadi tak elok. Cer tengok tempe, genius je orang jawa yg amalkan pemakanan tempe. Cer tengok kicap kat rumah kita, ke tak makan kicap? Kicap dibuat dari soya kan? ;)

Soya bukan GMO
Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali sebagai Identity Preserved Program (IPP). Program ni memastikan kacang soya Shaklee bebas dari pendedahan perubahan genetik. Dari benih hingga penyimpanannya, komitmen Shaklee sangat tinggi untuk pastikan bahan ramuan adalah semulajadi dan berkualiti tinggi.
 
 
Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein berasaskan kacang soya. Kacang soya terasing yang pertama telah dicipta oleh Dr Shaklee pada 1970-an. Beberapa ujian klinikal dijalankan dan membuktikan betul lah protein soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan. Kenapa soya, kenapa bukan ayam atau ikan sebagai sumber protein? Sebab sumber protein dari soya bebas lemak dan bebas kolesterol.

Satu canister ESP bertahan hingga 2 -3 bulan, Nak order satu?

FREE Consultation selepas pembelian, takdalah minum gitu2 aje kan, ada lah cara nya..
******************************************************

Dapatkan ESP anda segera...promosi Mac 2014..buy 6 free 1..mohh lekas buat stok bebanyak..anda x rugi..

kebaikan untuk dikongsi bersama


pls2,jgn SEGAN jgn MALU..saya sedia membantu anda..khidmat konsultansi berterusan secara PERCUMA..

pm/contact : FB NIK ANNA OTHMAN

phone/sms/whatsApp:013-5265534

fanpage : LIKE Vitamin4Life

Email : nikshahana@gmail.com 

COD : Kota bharu.kubang kerian.bachok.peringat.kok lanas