Saturday, March 27, 2010

CERITA YANG TERTINGGAL...

Salam sume reader n blogger..selamat berhujung minggu.....alangkah bestnye klo time duk umah smbil melayan kerenah anak saudara aku..
Bloggerasaje nk cete pe yg berlaku time aku blk hr tu..kena la dgn tajuk kn..cerita yg tertinggal..skrg ni aku sedang berungkus lumus menyiapkan my thesis dll....thnks so much ade yg sudi bce cete ni..

nk start kt mne ye..hehe..k la, aku mula mse nk naik bas dr BP - KB...spptnye yg tertera kt tket bas aku naik bas kul 8.00pm..tp tunggu nyer tunggu kul 8.30pm bru bas smpai..alhamdulilah..dlm ht mmg risau sbb bas yg biasa aku naik x selewat ini..dh la mcm2 org kt bus stand tu...huhuu..dh la sblm tu naik bas awam ke BP, gilak laju dia bwk..takut sgt..so, rsenye nk tido je dlm bas but very sad bout that, pak cik lak duk sblh my site..huhuu..x jd nk tido..Blogger


nsb baik, bas mlm tu x la ramai penumpang..ade la site kosong..dh sampai segamat, bru pak cik tu duk site yg kosong..mybe dia tgk aku segan kot..emm..bru leh tido ngn tenang..lalala..tp ade yg spoil gak la mlm tu, ade boy yg duk depan aku bukak aircon.aku x ksh la nk bukak aircon tp yg aku sakit ht, leh dia halakn ke arah aku..dh la sejuk sgt dlm bas, tmbah lak aircon dr dia..marah betul aku..huhuu..dh jadi si kurus kesejukkan..huh~ Blogger

mse dia turun, aku tutup aircon tu..ble dia naik je die bukak balk..huhuu..mybe lemak dia byk sket sbb tu nk sejuk extra2x..sabar je la aku...nth kul brape aku terbgn terus aku ttp aircon die..berani nye aku..=p.


biasa bas ni akan berhenti kt Chendor, sempadan pahang ngn terengganu..berhenti solat n mkn..1 jam berhenti..lps tu aku tido je..smpai je pagi kul 6.00am kt KB..solat subuh..credit to my dear dtg ambik pg tu..thnks so much..blk umah tito je..penat beb..berapa lame aku dlm bas.. 

 kamoo sentiasa di hati sy...

k la, cete aku blk semula ke BP lak yer..aku tumpang kakak sepupu aku..(spt y dicerita di entry sblm ni)..

sepanjang perjalanan yg merentasi 2 buah negeri..pahang+terengganu..aku yg x drive pon penat...


 









dgn Elly (anak sepupu aku)...singgah kt pantai Marang, Terengganu setelah beberapa jam..ayah nye ngantuk..sempat la tgk ombak yg melambung2 tinggi..ngeri aku..

KAK NA(kakak sepupu aku) n husband ABG SALIKHIN...
kamu thu x pe ni?emm..ni papan pemotong...sempat singgah n beli..yg kelakarnye..tawar menawar ngn org asli situ..septtnye dia jual 1 RM55 yg besar..mahal sbb kayu tembusu..ph2 Kan Na nk ambik 2 dpt la murah sket kan..mula2 twr 1 dpt RM35.. klo ambik 2, nk suh dia bg RM60..tp ter miscomunnication sket..dia bg 2 RM50..emm..makin murah dr hrga asal..huhuhu...terus ambik n byr..ph2 sempat ag servey 1 lg papan pemotong, dpt murah gak....tips nye..klo nk beli brg ngn org asli, klo dia bg harga yg bgs terus ambik jgn byk tnye..


smpai umah Kak Na kul 9.30 pm..dia anta ke umah sewa kul 11.00pm..lega...Blogger

5 comments:

Gadis H said...

sebab pe tu... kenyang sgt ke anna... ??? ^_^

mimi's said...

oooo..ni ke link kartun gerak2 :) chomey2..ade lurve2 lagi...ehe

Gadis H said...

tu al-kisahnya... igt apa lah td... ^_^

nik anna said...

hanim~thu xpe..berapa kali g toilet..perut penuh air..but thanks so much dear dpt minum air buah yg best..=)

nik anna said...

mimi~comel kn..klo mimi nak, ana bg link blog tuh..leh main2 dgn character kartun yg comel2 ni..=p