Wednesday, March 2, 2016

Kisah Aku Isteri dan Ibu Perkahwinan Jarak Jauh (PJJ)

Salam follower semua..tenkiu juga pada sudi singgah kt sini..alhamdulilah..saya masih hidup..ooppss..sibuk dengan urusan rumah tangga..al maklum la isteri dan ibu perkahwinan jarak jauh ni (PJJ)..ternyata sangat mencabar..

lebih-lebih lagi memiliki 2 anak yang masih kecil...semoga ALLAH memberi kekuatan dan keredhaan untuk mama..ameenn..ada yang senasib dengan saya??berjumpa suami di hujung minggu?

beruntungnya..isteri yang bangun pagi dapat salam dengan suami..mama nak dengar suara incik papa pun tak dapat..T_T..tahun ni tahun ke 4 kami PJJ..kisah yang di sini 
Papa Safrina Cikgu di Sekolah orang Asli Gua Musang..

papa, mama, iman dan Safrina
alhamdulilah..ALLAH bagi mama kuat..kuat untuk anak-anak mama..
bekerja dari rumah..buat bisnes online ternyata mempunyai cabarannya juga..berpeluang juga berjumpa dengan bermacam kerenah manusia..alhamdulilah.. jadi suri rumah bukan tahu nak perabih beras je k..kena tahu cmne nak cari duit jugak..oopss..maaf kalau ada yang sentap..ini peringatan pada mama juga..

Sejujurnya, selain buat Shaklee..mama ada cuba nasib buat dropship..rezeki Anak-anak..jangan pandang sebelah mata suri rumah k..mama ada diploma dan degree dalam civil engineering lagi..dan pernah bekerja 3 tahun sebelum ambil keputusan STOP..income 3-4k sebulan..very not bad..

banyak hikmah dan nikmat ALLAH bagi..tiada satu pun tanpa sebab..kena yakin qadar dan qada' dari NYA..alhamdulilah..alhamdulilah..

panjang lak mama bebel yaa..insyaALLAH ada masa kita update lagi..banyak benda tak sempat nak kongsikan..

oh..ye..my ensem boy..14hb feb 2016..masuk 1 tahun..alhamdulilah...diberi peluang jaga dan besarkan anak dengan kudrat sendiri..seronok..

AHMAD IMAN HUZAIFIE..selamat ulang tahun sayang..

 mama sentiasa ada untuk mu sayang..moga membesar dengan sihat dan kuat..jadi anak soleh..amen..moga ALLAH bagi kesempatan kepada mama untuk jaga dan lihat iman besar..amenn..